XVII ASR O‘RTA OSIYO ELCHILIK HUJJATLARI TARIXIDAN: XIVA SHAHZODASI AVGAN MUHAMMAD HAQIDA (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada XVII asrdagi Xiva shahzodasi Avgan Muhammad haqidagi elchilik ish hujjatlari hisoblangan rus ishbilarmonlik yozuvi yodgorliklarini oʻrganish tarixi muhokama qilinadi. Qadimgi rus yozuvi yodgorliklari, xususan, Xiva shahzodasi Avgan Muhammadning maktublarida Oʻrta Osiyo tarixi va madaniyatiga oid maʼlumotlar mavjud boʻlib, oʻsha davr tilini lingvistik oʻrganish manbalari hisoblanadi.