BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING GENDER YONDASHUV ASOSIDA O‘QUVCHILARNI IJTIMOIYLASHTIRISHGA YO‘NALTIRILGAN PEDAGOGIK TAYYORGARLIGINING AHAMIYATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni o‘quv jarayonida gender tenglikni hisobga olib tayyorlashning pedagogik tamoyillari va metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, gender yondashuv asosida o‘quvchilarning ijtimoiylashuvi jarayoniga ta’sir etuvchi omillar, metodik yondashuvlar va pedagogik tayyorgarlik dasturlarining samaradorligi muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari, gender sezgirligini oshirish orqali ta’lim jarayonini takomillashtirish va ijtimoiylashuvni jadallashtirishning usullarini aniqlashga qaratilgan.