AXBOROT TEXNOLOGIYALARI SOHASIDAGI TRANSMILLIY JINOYATCHILIK TUSHUNCHASI, SHAKLLANISHI VA TURLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalari sohasidagi transmilliy jinoyatchilik masalasi o‘rganiladi. Xususan, jinoyatchilikning yangi shakllari, jumladan, kiberjinoyatchilik, ma’lumotlarni o‘g‘irlash, Internet orqali boshqa xavf-xatarlar tahlil qilinadi. Shuningdek, transmilliy jinoyatchilikning shakllanishi va rivojlanishida zamonaviy texnologiyalarning roli, xalqaro qonunchilik va xavfsizlik choralarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi.