SHAYİR BAXTIYAR GENJEMURATOV LIRIKASİNİŃ STILLIK ÓZGESHELIGI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada shoir B.Genjemuratov lirikasining o‘ziga xos uslubiy xususiyati haqida so‘z boradi. Shoir asosan, erkin formani, verlibr elementlarini mohirlik bilan ishlatib, o‘z fikrlarini teranlashtiradi, natijada asar yangicha uslubda ko‘rinadi. Uning asarlarining o‘y-tafakkur oqimi bir-biridan o‘tkir, biri ikkinchisidan ma’nosi teran bo‘lib keladi, ba’zilari esa ijtimoiy-falsafiy nuqtayi nazardan juda jiddiy. Shoir she’rlari o‘ziga xos sintaktik tarkibi, fonetik, leksik xususiyati bilan lirikamizni badiiy jihatdan boyitmoqda..