SHARQ VA G’ARB AN’ANAVIYLIGI PARADIGMALARI INTEGRATSIYASINING METODOLOGIK JIHATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada globallashuv va madaniy almashinuv sharoitida madaniy va falsafiy an'analarni saqlab qolish va moslashtirishga intilayotgan an'anaviylikning Sharqiy va G‘arbiy paradigmalarini integratsiyasining metodologik jihatlari tahlil qilingan. Muallif ikkita yondashuvni intergratsiyalash jarayonining metodologik murakkabligi va ko‘p qirraliligini ta'kidlab, u nafaqat nazariy tushunishni, balki Sharq va G‘arb an'analarining muvaffaqiyatli birlashuvini aks ettiruvchi misollarni ham ko‘rsatib o’tadi.