AXBOROTLASHGAN JAMIYATDA MАFKURA: IJTIMOIY TARAQQIYOT VA TARIX (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada g‘oyalar va tasvirlar, odamlarning umidlari va intilishlarini o‘zida mujassam etgan ma’naviy faoliyati orqali virtual dunyoni yaratish jarayoni ko‘rib chiqilgan. Jamiyatda mafkuraning shakllanishi va faoliyati, odamlarni birlashtirish va ijtimoiy muammolarni hal qilish qobiliyatiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Muallif, shuningdek, postsovet jamiyatida yangi mafkura yaratishga bo‘lgan zamonaviy urinishlarni tahlil qilib, vatanparvarlik va ijtimoiy tabaqalanish bilan bog‘liq murakkabliklarning rolini muhokama qiladi. Shuningdek, haqiqiy vatanparvarlik va ijtimoiy konsensusni shakllantirish uchun milliy tarixni obyektiv idrok etishga asoslangan axloqiy qadriyatlarning umumiy tizimini yaratish muhimligi ta’kidlangan.