CHOG‘ISHTIRILAYOTGAN TILLARDA GENDER MUNOSABATLARNI IFODA ETUVCHI MAQOLLARNING ASIMMETRIK VA SIMMETRIK XUSUSIYATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
maqolada ingliz, rus va o‘zbek tillarida gender munosabatlarni ifoda etuvchi maqollarning asimetrik hamda simmetrik xususiyatlarini ochib berish orqali gender lakunarligi hodisasining maqol matnida gender juftliklari bo‘lmagan, hamda maqolda genderni aniq ifoda etuvchi leksik birlik qatnashmagan nominatsiyalarning mavjudligi ularni gender lakunar birliklari sifatida tavsiflashga imkon berilish kabi xususiyatlari ochib berilgan.