КЎП ЙИЛЛИК ТАЙЁРГАРЛИК БОСҚИЧЛАРИДАГИ 11-13 ЁШЛИ ФУТБОЛЧИЛАРНИ НАЗОРАТ ТЕСТЛАРИДАН ЎТКАЗИШ (старт тезлиги мисолида) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Мақолада футболчиларни тайёрлаш, кўп йиллик тайёргарлик босқичларида футболчиларни ҳар томонлама тайёргарлигини ташкил этиш бўйича ўтказилган тадқиқотлар ва кўп йиллик тайёргарлик босқичларида мунтазам шуғулланаётган футболчиларни тестлаш ишлари атрофлича ўрганилган. 11-13 ёшли футболчиларни турли томонларини тестдан ўтказишда аҳамият қаратилиши лозим бўлган томонлари ўрганилган. Ўтказилган назорат тестларининг натижалари статистик таҳлил қилиниб хулосалар берилган.