IBN SINONING FALSAFIY QISSALARIDA AXLOQIYLIK ME’ZONLARINING BADIIY OBRAZLAR ORQALI IFODALANISHI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada insonlar fe’l-atvorida uchrab turadigan ayrim nuqsonlar, odamlar o‘zlarini bu kabi nuqsonlardan asrab-avaylab yurishi, iloji boricha ulardan qochishi lozimligi haqida bayon etilgan. Mazkur nuqsonlarni Ibn Sino o‘zining falsafiy qissalarida sanab ko‘rsatadi hamda bu kabi nuqsonlardan qutulish yo‘llari va sabablarini tavsiflab bergan.