FILOLOGIK YO‘NALISHDAGI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA YANGI AVLOD DARSLIKLARI VA ULARGA QO‘YILGAN TALABLAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada filologik yo‘nalishdagi oliy ta’lim muassasalarida yangi avlod darsliklari va ularga qo‘yilgan talablar yoritilgan. Yangi avlod darsliklarining sifati talabalarda kompetentlikni shakllantirishga qaratilgan bo‘lib u darslik mazmuni bilan baholanadi. Yangi avlod darsliklarining oldiga qo‘yiladigan eng asosiy talablardan biri uning strukturasi va mazmunini muayyan fanning namunaviy dasturi mavzulariga to‘liq moslashtirishdir.