SHARQ VA G‘ARB MUTAFAKKIRLARI QARASHLARIDA JAMOATCHILIK NAZORATI TUSHUNCHASI VA UNING BUGUNGI KUN AMALIYOTIDAGI IJTIMOIY-FALSAFIY AHAMIYATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada qadimgi davr, o‘rta asr va yangi davr Sharq va G‘arb mutafakkirlari qarashlarida insoniyat tarixida fuqarolik jamiyati qurishning birlamchi asosi bo‘lgan jamoatchilik nazorati fenomenining mazmun-mohiyati, jamoatchilik nazorati tushunchasi masalalari, jamoatchilik nazorati mexanizmlari va uning amaliyotdagi ahamiyati, mamlakatimizda jamoatchilik nazoratini ta’minlash borasidagi huquqiy normalar tahlil qilingan.