IKKINCHI JAHON URUSHI ARAFASIDA XORAZM AYOLLARINING IJTIMOIY - MADANIY HAYOTDA TUTGAN O‘RNI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada ikkinchi jahon urushi arafasida xorazmlik ayollarning ijtimoiy-madaniy hayotdagi o‘rni, xotin-qizlarning turli-tuman to‘garaklarga jalb qilinishi va mеxanizatorlik, traktorchilik kabi еrkaklar bajaradigan kasblarga tortilishi haqidagi ma’lumotlar arxiv matеriallari asosida yoritib bеrilgan.