SAIF ZAFARI BUXORIYNING «DURRUL MAJOLIS» ASARIDA SHAYXLAR TALQINI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada Abu Ali Ibn Sino nomidagi Buxoro viloyat kutubxonasida 726-inventar raqam ostida saqlanayotgan «Durrul majolis» asarida keltirilgan shayxlar bilan bog‘liq hikoyatlar g‘oyaviy-badiiy tahlilga tortilgan. Mazkur asar Qissasi anbiyo xarakteridagi asarlar sirasiga mansub sanaladi. Ammo ayni xarakterdagi asarlardan farqli o‘laroq, mazkur kitobda ayrim sahoba va valiyullohlar bilan bog‘liq qissalar ham keltirilgan. Maqolada Sulton Boyazid Bistomiy, Sulton Ibrohim Adham bilan bog‘liq hikoyatlar tahlil qilingan.