O‘ZBEKISTON SSR DA IJTIMOIY TURMUSHNING AHOLI SALOMATLIGIGA TA’SIRI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston SSR aholisi mustabid qaramlik davrida qanday ahvolda yashaganligi, aholining daromadlari va xarajatlarining aholi sog‘lig‘iga bevosita ta`siri qiyosiy va tahliliy ravishda o‘rganilgan. Shuningdek, sanatoriyalar va kurortlar, aholi iste’mol madaniyati haqidagi masalalarning ham salomatlikdagi ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan. Mazkur tadqiqot ishida aholining ijtimoiy turmushidagi kamchiliklarning aholi sog‘lig‘iga bo‘lgan ta’sirini ochib berishga harakat qilingan.