AHMAD TOSHKO‘PRIZODANING “SO‘Z ILMI” TASNIFI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Hozirgi davrga kelib fanlar tasnifi mukammal ko‘rinishga ega. Bunday mukammallikka ilmlar tasnifidagi tarixiy an’analar, tadqiqotlar va yangiliklarning ta’siri bor. Bular orasida Ahmad Toshko‘prizodaning “Mavduot al-ulum” asarining ham muhim o‘rni bor. Mazkur maqolada Ahmad Toshko‘prizodaning “Mavduot al-Ulum” asarida tasniflangan “So‘z ilmi” tahlil qilingan.