O‘ZBEKISTON SSRDA XALQ SUDLARI TOMONIDAN MEHNAT RESURSLARINING QATAG‘ON QILINISHI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Ikkinchi jahon urushi yillarida korxona va muassasalarning militarlashuvi, fuqarolarning erkin kasb tanlash va mehnat qilishdan iborat konstitutsion huquqining cheklanishi, aholining shafqatsiz ekspluatatsiya qilinishi hamda mustabid sovet rejimi tomonidan o‘n minglab mahbuslardan tekin ishchi kuchi sifatida foydalanish jarayoni O‘zbekiston SSR misolida ochib berilgan.