AMUDARYO SUV YO‘LINING SHAKLLANISHIGA DOIR AYRIM MULOHAZALAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Amudaryo suv yo‘lining paydo bo‘lishi va rivojlanish tarixi, shuningdеk, qadimgi davrga oid manbalardagi Amudaryo orqali olib borilgan savdo hamda madaniy aloqalarga oid ma’lumotlar tahlili yoritilgan.