JAMOAT ETOSFERASIDA KORRUPSIYANI KAMAYTIRISHGA QARATILGAN AXLOQIY MEXANIZMLAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Jamiyatda korrupsiya darajasini pasaytirish masalasi murakkab va ko‘p qirrali bo‘lib, bu boradagi muammolarni faqat iqtisodiy yoki huquqiy yondashuvlar yordamida hal etish mumkin emas. Axloqiy mexanizmlarni rivojlantirish korrupsiyaga qarshi kurashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu mexanizmlar jamiyatning axloqiy qadriyatlari va normativ asoslarini mustahkamlashni o‘z ichiga oladi.