“YASHIL SAVAT” SUBSIDIYALARINI QAYTA BAHOLASH: QISHLOQ XO‘JALIGI BO‘YICHA QXK KELISHUVI BO‘YICHA TANQIDIY BAHO (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola QXK doirasida yashil quti subsidiyalarining ko‘lami, mezonlari va amalga oshirish muammolarini tanqidiy ko‘rib chiqadi. Kvalifikatsion subsidiyalar uchun nozik shart-sharoitlar, ijtimoiy maqsadlar va savdo majburiyatlari o‘rtasidagi muvozanat va rivojlanayotgan mamlakatlar uchun, xususan, oziq-ovqat xavfsizligini ta'minlashdagi oqibatlariga alohida e'tibor beriladi.