IBN SINONING “IXLOS” SURASI TAFSIRIDAGI FALSAFIY QARASHLARI TAHLILI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Ibn Sinoning “Ixlos surasi tafsiri”dagi falsafiy qarashlari tahlil qilinadi. Maqolada Ibn Sinoning suraga bo‘lgan yondashuvi, uning Tavhid va Yagona Alloh haqidagi falsafiy g‘oyalari ochib bеriladi. Suraning tafsirida uning islomiy tafakkur va falsafadagi o‘rni tahlil qilinadi. Ibn Sinoning tafsiridagi falsafiy tushunchalar, uning o‘ziga xos falsafiy tizimining rivojiga qanday ta’sir qilganligi ko‘rsatiladi. Maqola, shuningdеk, Ibn Sino tafsirining zamonaviy islom falsafasi va tafsiri uchun ahamiyatini tushuntiradi.