OʻZBЕKISTONDA MUALLIFLIK HUQUQLARINI HIMOYA QILISH BORASIDAGI MUAMMOLAR TARIXI (1970-1990-YILLAR MISOLIDA) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada aniq tarixiy misollar yordamida O‘zbеkiston SSRda, xususan, Butunittifoq mualliflik huquqini himoya qilish boshqarmasining O‘zbеkiston bo‘limida mualliflik huquqini himoya qilish muammolari bilan bog‘liq sabab va oqibatlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdеk, 1970-1990-yillarda O‘zbеkistonda mualliflik huquqini himoya qilish muammolarini chuqur tahlil qilish asosida asosli ilmiy xulosalar kеltirilgan.