XALFACHILIK-XORAZMNING O'ZIGA XOS NOYOB SAN'ATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Nomoddiy madaniy merosning o‘ziga xos turlaridan biri bo‘lgan, Xorazm san’atinamunalaridan xalfachilik san’ati qadimdan shakllanib, rivojlangan san’at turi hisoblanadi. Hozirda hamXorazmda ko‘plab xalfalar ijod qilib kelishmoqda. Xalfa ijodi aholi kayfiyatini ko‘tarib, ma’naviybarkamolligiga hissa qo‘shadi.