XIX-ASRNING OXIRI XX-ASR BOSHLARIDA SURXON VOHASI AHOLISINING DEMOGRAFIK JARAYONLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ушбу мақолада XIX асрнинг охири - ХХ аср бошларида Сурхон воҳаси аҳолисинингижтимоий турмуш тарзи ва демографик жараёнлари таҳлил этилган. Жумладан, бу даврда Россияимпериясининг мустамлакачилик сиёсати ҳамда оғир ижтимоий шароитлар натижасида юзага келганмуаммоларнинг демографик жараёнларига таъсири масалалари илмий таҳлил этилган.