SHET TILINDE SO'YLEW KOMPETENSIYASIN RAWAJLANDIRIWDA MEDIATEXNOLOGIYALARDIN' AXMIYETI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Socialliq tarmaqlardiń ishinde eń bir belgilisi bul - YouTube hám bul kóp ǵana abzalliqlarǵaiye, ásirese shet tilin úyreniwde bul judá maqul keledi. Bul maqalada YouTube socialliq tarmaǵiniń uliwmabilim beriw mektebindegi 7-klass oqiwshilariniń sóylew kónlikpesin rawajlandiriwǵa qaratilǵan. Maqaladaǵibaqlawlarǵa kóre YouTube oqiwshilardin sóylew kónlikpesiniń jaqsilaniwina kómek beredi hám shet tilinúyreniwge bolǵan qiziǵiwshilǵin arttiradi, sebebi oqiwshilar óz smartfonlarinan YouTube videolarin hárqanday orinlarda qollaniwi múmkin.