INGLIZ TILI DARSLARIDA LINGVOMADANIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHNING METODOLOGIK YONDASHUVLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tili darslarida lingvomadaniy kompetensiyani rivojlantirishga qaratilgan turli metodologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Kommunikativ, madaniyatlararo hamda integrativ-innovatsion yondashuvlarning samaradorligi va ularning o‘quvchilarning til va madaniyatni o‘zlashtirish jarayoniga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlarning lingvomadaniy kompetensiyani rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari ingliz tili o‘qitish jarayonida samarali yondashuvlarni tanlashga ko‘maklashishi mumkin.