TIL VA NUTQ BIRLIKLARI: NUTQIY MULOQOT KO‘RINISHLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada til va nutq elementlari hamda ularning nutqiy muloqotni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Dunyo lingvistikasida bu masala bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlar va olimlarning fikrlari ham bayon etilgan. Bundan tashqari, nutqiy muloqot ikki asosiy turga – rasmiy va norasmiy uslublarga bo‘linishi tushuntirilgan. Rasmiy nutqiy muloqot uslubi to‘rt funksional guruhga ajratilib, uning og‘zaki va yozma nutqdagi o‘rganilishi muhokama qilingan.