PROFESSIONAL VA MEDIA NUTQLARIDAGI ANGLISIZMLAR: LEKSIKOGRAFIK MUAMMOLAR VA KODIFIKATSIYA ISTIQBOLLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy rus tilidagi professional va media diskurslarida inglizcha so‘zlar (anglisizmlar) qabul qilinishi jarayonlarini o‘rganadi. Inglizcha so‘zlarning faol tarqalishiga sabab bo‘luvchi omillar, ularning moslashuvi va turli kommunikativ sohalarda ishlatilishi tahlil qilinadi. Alohida e‘tibor lug‘atlariga anglisizimlarni kiritish bilan bog‘liq leksikografik muammolar va ularni tizimlashtirish istiqbollariga qaratiladi. Tadqiqot zamonaviy lingvistik manbalar va leksikografik amaliyotlar tahliliga asoslangan.