SHAKLDOSH SO‘ZLARNING MASNAVIYLAR BADIIYATIDAGI O‘RNI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada “Sabot ul-ojizin” asarida uchraydigan shakldosh so‘zlar badiiyati haqida so‘z yurutilgan. Matndagi shakldosh va shakli bir-biriga yaqin omoleksemalar lingvopoetik tahlilga tortilgan. Ularning matn badiiyligini oshirishdagi o‘rni va ahamiyatiga e’tibor qaratilgan.