MUSTAQIL TOPSHIRIQLAR ASOSIDA TALABALARNING MANTIQIY FIKRLASH MAHORATINI RIVOJLANTIRISH (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Talabalarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda mustaqil ishlarning o‘rni muhimdir. Ushbu tadqiqot mustaqil ishlar asosida talabalar fikrlash qobiliyatlarini qanday rivojlantirish mumkinligini o‘rganadi. Tadqiqotda aralash metodlar asosida talabalar so‘rovnomalari, o‘qituvchi fikrlari va baholash natijalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari, yaxshi tuzilgan mustaqil vazifalar yuqori darajadagi tafakkur ko‘nikmalarini, masalan, muammo yechish, tahlil qilish va qaror qabul qilishni rivojlantirishi mumkinligini ko‘rsatadi. Tadqiqot yakunida mustaqil ishlarni o‘quv dasturlariga kiritish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.