KASBIY KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYA TUSHUNCHASINING ILMIY-NAZARIY TAHLILI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Zamonaviy ta’lim tizimi o‘z oldiga faqat bilim berish emas, balki shaxsiy, ijtimoiy va kasbiy faoliyatda muvaffaqiyatli ishlay oladigan mutaxassisni tayyorlash vazifasini qo‘ymoqda. Shu sababli ta’lim mazmunining asosiy mezoni sifatida kompetensiyaviy yondashuv keng qo‘llanilmoqda. Ayniqsa, chet tillarini o‘qitishda bu yondashuv nutq faoliyati asosida kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishni nazarda tutadi. Ushbu maqolada, kasbiy kommunikativ kompetensiya tushunchasining ilmiy-nazariy tahlili muhokama qilinadi.