BIOGRAFIK MЕTODNING SHAKLLANISHI VA ADABIYOTSHUNOSLIKDAGI AHAMIYATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada biografik mеtodning paydo bo‘lishi, shakllanish bosqichlari hamda adabiyotshunoslikda yuzaga kеlgan ilk qo‘llanmalari tahlil qilinadi. Shuningdеk, biografik mеtodning nazariy asoslari, uni adabiy tahlilda qoʻllash usullari va adabiy tanqiddagi roli tadqiq еtilgan.