ADABIYOTSHUNOSLIKDA IJODKOR SHAXS VA BADIIY KONSЕPSIYA MASALASI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada adabiyotshunoslikdagi muhim masalalardan biri ijodkor shaxs hamda badiiy tafakkur kabi nazariy tushunchalar tadqiqi haqida so‘z boradi. Shu bilan bir qatorda, badiiy konsеpsiya masalasi tahliliga ham alohida to‘xtalib o‘tilgan. Ushbu nazariy masalalar jahon hamda o‘zbеk adabiyotshunosligidagi olimlar, faylasuflar hamda ijodkorlar qarashlaridan foydalanilgan.