O‘ZBEK TILIDA UCHRAYDIGAN EVFEMIZMLAR O‘RGANILISH TARIXI, YUZAGA KELISH SABABLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilida evfemizmlarning o‘rganilish tarixi, ularning paydo bo‘lishiga sabab bo‘lgan madaniy, diniy va ijtimoiy omillar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy o‘zbek nutqida qo‘llaniladigan evfemizmlarning tilshunoslik tahlili va ularning kommunikativ funksiyalari tahlil qilinadi. Alohida e’tibor tabu so‘zlarga va ularning evfemistik iboralar bilan almashtirilishiga qaratilgan.