INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA BO‘LAJAK BОSHLАNG‘IСH SINF O‘QITUVCHILARNING KASBIY-GNOSTIK TAYYORGARLIGINI TA’MINLASH (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘qituvchilarning kasbiy-gnostik tayyorgarligini ta’minlashda integrativ yondashuvi nazariy asoslari tahlil qilinadi. Kasbiy-gnostik kompetensiya o‘qituvchining bilim olish, tahlil qilish va amaliyotga tatbiq etish qobiliyatini o‘z ichiga olgan muhim pedagogik tushuncha hisoblanadi. Maqolada mazkur kompetensiyaning asosiy tarkibiy qismlari – kasbiy-gnostik tayyorgarlik, o‘qituvchining bilish faoliyati, tahlil, sintez, umumlashtirish, muammoli vaziyatlarni hal etish kabi ko‘nikmalarini shakllantirishni o‘z ichiga oladi. Muammoli ta’lim, reflektiv pedagogika, interfaol metodlar va ta’lim jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.