FOLKLOR VA YOZMA ADABIYOT UYG‘UNLIGI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada folklor va yozma adabiyotning uyg‘unligi, G‘arb-u Sharq anʼanalarining yozma adabiyotda ifoda etilishi, yangi inson konsepsiyasining mohiyati, folklordagi obrazlar va motivlar haqida so‘z yuritiladi. Folklorda ibtidoiy qarashlar va mifologik olam manzaralari tahlil qilinadi. Shuningdek, Tog‘ay Murod ijodida folklorzimlarning qo‘llanilishi hamda yangilanishlar sintezidagi adib badiiy mahorati e’tirof etiladi.