XIVA XONLIGIDA IQTISODIY HAYOT (XIX ASR) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Xiva xonligida XIX asrga kelib iqtisodiy hayotda ko‘pgina o‘zgarishlar yuzaga keldi. Bu davrda xonlikning Rossiya va boshqa davlatlar bilan ichki va tashqi savdo aloqalari taraqqiy qildi natijada tovar-pul munosabatlarida o‘zgarishlar yuzaga keldi. Ushbu maqolada XIX asrda Xiva xonligi iqtisodiy hayotida muhim o‘rin tovar-pul munosabatlarining ahamiyati tahlil qilingan.