SHAXS MA’NAVIY MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING AYRIM MA’RIFIY MASALALARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2023)
Maqolada shaxs maʼnaviy madaniyatini shakllantirish jarayonida ayrim maʼrifiy yondashuvlarning tarixiy-falsafiy asoslari tahlil qilingan. Bunda shaxs ongini shakllantirishga doir maʼrifatparvarlik anʼanalarining zamonaviy talqini Turkistondagi jadidchilik harakati misolida yoritilgan va masalaning huquqiy, axloqiy, diniy va madaniy jihatlariga e’tibor qaratilgan.