QORAQALPOQ TILIDA «BOSH» KOMPONENTLI SOMATIK FRAZEOLOGIZMLARNING TADQIQI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada qoraqalpoq tilshunosligida «bosh» komponentli somatik frazeologizmlarning o‘rganilishi haqida so‘z boradi. Olimlarning «bosh» komponentli somatik frazeologizmlarga bag‘ishlangan ilmiy ishlari va ularning «bosh» komponentli frazeologizmlarni lingvomadaniy jihatdan o‘rganishi tilga olindi.