CHORVA MAHSULOTLARI VA ULARNI QAYTA ISHLASH MASALALARI (QASHQADARYO VOHASI MISOLIDA) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada 1925-1991 yillarda Qashqadaryo vohasida chorvachilikning rivojlanishi, ayniqsa qorako‘lchilik sohasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda chorvachilik mahsulotlarini yetishtirish, qayta ishlash va eksport qilish jarayonlari, mavjud muammolar va ularga ta’sir qilgan omillar yoritiladi. Shuningdek, qorako‘l qo‘ylari sonining ortishi va qorako‘l terisi tayyorlash hajmining o‘sishi, naslchilik ishlarining olib borilishi va ushbu jarayonlarga sovet hokimiyatining ta’siri tahlil qilinadi.