BOTANIK TERMINLARNING ELEKTRON LUG‘ATLARDA SEMANTIZATSIYALANISH HOLATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada botanik terminlarning elektron lug‘atlardagi semantizatsiyalanish jarayoni va holati o‘rganiladi. Xususan, ingliz tilidagi bir nechta elektron lug‘atlarda botanik terminlarning semantizatsiyalanish holatining bir biriga o‘xshash va farqli jihatlari taqqoslanadi. Tadqiqot natijalari elektron botanik lug‘atlar ishlab chiqishda lingvistik va amaliy jihatdan muhim tavsiyalarni taqdim etadi.