XORAZM QISSA DOSTONLARIDAGI RAMZIY OBRAZLAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqola dostonlarda qo‘llaniladigan ramziy obrazlar tadqiqiga bag‘ishlangan. Unda muqaddas sanalgan va madaniy ahamiyat kasb etgan epik qahramon, ot, qilich, daraxt kabi asosiy ramzlar tahlil qilinadi. Ularning voqealarni o‘zaro bog‘lash funksiyasi va Xorazmning e’tiqodi, mifologiyasi va tarixiy realiyalari bilan bog‘liqligi ta’kidlanadi.