YAN FLEMING ASARLARINI O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDA MADANIY VA USLUBIY MOSLASHTIRISH: MUAMMOLAR VA STRATEGIYALAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Yan Fleming asarlarini o‘zbek tiliga tarjima qilishda uchraydigan madaniy va uslubiy muammolar tahlil qilinadi. Fleming romanlarida qo‘llanilgan o‘ziga xos til tuzilmalari va madaniy kontekstlar tarjimonlardan ayni paytda aniqlik va o‘qishlilikni ta’minlash uchun turli strategiyalarni qo‘llashni talab etadi. Tadqiqotda lokalizatsiya, kompensatsiya va tushirib qoldirish kabi asosiy tarjima uslublari ko‘rib chiqiladi hamda ularning tarjima matnining ravonligi va ishonchliligiga ta’siri ochib beriladi.