ZAMONAVIY TA’LIMDA TEXNOLOGIYANING ROLI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy ta’lim tizimidagi texnologiyaning o’rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Ta'lim jarayonida texnologiyadan foydalanish o‘quv jarayonini yanada samarali va interaktiv qilish imkonini yaratadi. Maqolada texnologik vositalar ta’lim mazmunini boyitishi, interaktiv darslarni o‘tkazish hamda o‘qituvchilar va o‘quvchilar uchun masofaviy ta’lim imkoniyatlarini taqdim etishi ko‘rsatilgan. Shuningdek, texnologiya o‘quvchilarning ijodkorligi va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga qanday yordam berishi hamda global ta’lim tizimlariga integratsiya qilish imkoniyatlari yoritilgan.