PEDAGOGIK FAOLIYATNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY-METODOLOGIK JIHATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik faoliyatni shakllantirishning nazariy-metodologik jihatlari yoritilgan. Pedagogikaning asl mohiyati bu keksa avloddan hayot uchun zaruriy qo‘llanmalar, tajribalarga asoslangan ta’lim tarbiyani yosh avlodga yetkazishdir. Pedagogikadagi tarbiya tushunchasi o‘sib kelayotgan avlodda hosil bo‘lgan bilimlar asosida aqliy kamolot, dunyoqarashni shakllantiradi. Pedagogika ta’lim va tarbiya sohasidagi tajribalarni umumlashtirib, tarbiyaning kelgusidagi rivojlanish istiqbollarini, ko‘rsatib beradi.