ABU ISHOQ KALOBODIY QARASHLARIDA TASAVVUF VA HADIS ILMLARINING XUSUSIYATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada o‘rta asrning yirik mutasavvif olimi, tasavvuf nazariyotchisi, hadis ilmi bilimdoni Abu Ishoq Kalobodiyning serqirra qarashlaridagi tasavvuf hamda hadis ilmiga oid jihatlari, ularning o‘ziga xos xususiyatlarini ochib berishga harakat qilngan. Buxoro ilm fani hadis ilmlari rivojidagi muhim hissasi, hadis va tasavvufdagi uyg‘unlilik o‘zaro aloqadorlik, bog‘liqliktomonlari mutasavvif asarlarining qiyosiy tahlili asosida keng tahlil qilingan.