“BOBURNOMA” DA UZILGAN YIL VOQEALARI BAYONIDAGI IKKI XILLIK – UNING FAZILATI, ILMIY BADIIY QIYMATINI OSHIRUVCHI VOSITA HAMDIR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Asarning yozilishi yoki tartib berilish vaqti haqida turli xil mulohazalar mavjud. Muallifning esa bu to‘g‘rida aniq bir ishorasi yo‘q. Shunga qaramay, “Boburnoma”ni mutolaa qilish, xorijiy tillardagi tarjima va tadqiqotlarni o‘rganish asardagi manbalar, yil voqealaridagi misollar, yozilish uslubini o‘rganish, undagi ikki xillikni diqqat bilan ko‘zdan kechirish kitobning 1525-1530-yillar orasida bitilganiga ishonch uyg‘otadi.