HUDUDIY SOTSIUMDA YOSH TADBIRKORLARNING IQTISODIY FAOLLIGINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY YO‘LLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada, yoshlar tadbirkorligini rivojlantirishda mahalliy hokimiyat organlarining tutgan o‘rni va ularning mas’uliyati tahlil qilingan. Hozirgi kunda mavjud bo‘lgan ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlarda yoshlarning biznes sohasidagi faolligini oshirish, ularni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari va bu jarayonda munitsipal boshqaruv tizimining ishtiroki ochib berilgan. Shuningdek, hududiy sotsiumda tadbirkorlikni rag‘batlantirishga qaratilgan davlat va mahalliy dasturlar samaradorligi, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.