RUS VA O‘ZBEK DOSTONLARINING BADIIY SHAKLI (QIYOSIY JIHAT) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
: Maqola rus dostonlari va o‘zbek dostonlari xalq og‘zaki ijodining o‘ziga xos janrlari sifatida o‘z xalqining madaniy-tarixiy xususiyatlarini aks ettiruvchi tahliliga bag‘ishlangan. Maqolada, shuningdek, ikki janrning qiyosiy tahlili olib borilib, tuzilishi, poetikasi va bayonidagi umumiy xususiyatlar va farqlarni aniqlaydi. Har ikki janrda qahramonlik, axloqiy qadriyatlarga urg‘u berilgan.