BO‘LAJAK TARIX FANI O‘QITUVCHILARIDA MEDIASAVODXONLIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada bo‘lajak tarix fani o‘qituvchilarida mediasavodxonlik ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Mediasavodxonlik tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarixiy ta’limda tutgan o‘rni, tarixiy manbalarni tanqidiy tahlil qilish, tarixiy axborotni faktologik asosda baholash ko‘nikmalarining shakllanishiga doir masalalar tahlil etilgan. Muallif bo‘lajak tarixchilarni tayyorlashda raqamli texnologiyalar, zamonaviy ommaviy axborot vositalari bilan ishlash, feyk (soxta) axborotni aniqlash va axborot madaniyatini shakllantirishga qaratilgan yondashuvlarni pedagogik jarayon bilan bog‘laydi.