TAXALLUSLAR DUNYOQARASH MANZARASI SIFATIDA: LINGVOKULTUROLOGIK TAHLIL (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada taxalluslar lingvokulturologik dunyoqarashning muhim unsuri sifatida ko‘rib chiqiladi. Taxalluslar ularning semantikasi, pragmatikasi va madaniy asoslanganligi nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Rus va ingliz tillaridagi taxalluslarning funksional xususiyatlaridagi o‘xshashlik va farqlar aniqlanadi hamda ularning xalqona tasnif, qadriyatlar va ijtimoiy tartibni aks ettirishdagi o‘rni ta’kidlanadi.